Nový Renault Rafale

Nový Renault Rafale
16. 5. 2023
Jan Melich
5 minut

RAFALE : HISTORICKÝ NÁZEV PRO NOVÉ VLAJKOVÉ SUV KUPÉ SPOLEČNOSTI RENAULT

Renault odhaluje název svého kupé : RAFALE

Rafale je inspirován historií značky Renault, která ve 30. letech minulého století vyráběla leteckého motory. 

Předpremiéra nového modelu bude 18. června  na pařížském leteckém veletrhu. 

Renault odhalil název svého budoucího špičkového kupé SUV: Rafale. Doplní rodinu modelů s hybridními motory E-Tech založenými na platformě CMF-CD. Po pětimístném SUV Austral a velkém pěti- a sedmimístném SUV Espace je nový Rafale situován jako nová vlajková loď řady Renault. Posiluje ofenzívu značky Renault v segmentu D.


Volba jména byla inspirována slavnou leteckou minulostí společnosti Renault. Abychom pochopili, co spojuje značku Renault s letectvím, musíme se vrátit v čase na začátek 20. století. V té době byl Renault průkopníkem ve výrobě spalovacích motorů pro automobily, ale také pro vlaky (železniční vagony) a letadla. V roce 1933 Renault koupil výrobce Caudron a vytvořil společnost Caudron-Renault. Všechna letadla byla pojmenována podle větru a z jednomístného závodního letadla C460, určeného k překonávání rekordů, se v roce 1934 stal letoun Rafale.


Dnes Renault opět navazuje na svou historii a využívá předností legendárního letounu Caudron Rafale, který ztělesňuje image značky v té nejvyšší třídě. Sémantika jména odkazující na vítr a představená maskovaná silueta okamžitě evokují výkon, odvahu, emoce a charakter.


Nový Renault Rafale bude mít světovou premiéru na 54. mezinárodním leteckém veletrhu v Paříži v Le Bourget dne 18. června.